Jumaat, 18 Februari 2011

---> wedding abang

ok, kali nie nk story pasal abg saya nye wedding!since kak ipar saya org terengganu,so majlis nikah wat kat ctu la!jauh x jauh gak la terengganu,bertolak pagi sampai malam gak la.perjalanan yg memakan masa, berbaloi gak la bila tiba kat tempat penginapan 'penarik inn'. since kitorg sampai malam,excited giler bila bole tgk byk bintang kat langit (gaya cam dh lama x tgk bintang je.tp siyes, mmg byk bintang sampai siap maen teka2 bentuk buruj gan adek.naseb baek ingt lagi belajar sains masa sek ren psl buruj nie.hehe).


..sekitar penarik inn..

second day lak, semua org semgt bgn pagi-pagi coz nk jalan-jalan kat tepi laut,but i'm d only person yg lebih rela menghabiskan masa di atas katil,tdo lagi best kot.hihi :D.kira-kira dlm kul 10am after breakfast, baru la rajin join yg laen maen air( just bole maen air kat tepi je, mandi not allowed.bapak x best!!).seronok la bila tgk bdk laki maen bola, at least diorg ade gak aktiviti nk wat x macam saya nie,sekadar tgk dr jauh je.huhu.malam tue lak, bergerak ke umah akak ipar tuk majlis akad nikah. dengan sekali lafaz.kak zima,welcome to my family!!just wonder, adat org terengganu menyambut tetamu  laen ye kalo compare gan org KL ye!!huhu

..next turn sape lak ye?!huhu :p

third day di terengganu,majlis persandingan pihak pompuan.semgt giler nk bergambar gan si kecik haikal coz masa majlis akad nikah langsung xde chance disebabkan si haikal tdo je.(xde haikal pon semgt je b'gmbr tp kalo ade haikal lagi bertambah2 smgt.hehe).after majlis, stay 1 night kat hotel kuala terengganu b4 balik KL.
..watak utama si comey haikal >_<

..bye-bye terengganu,jom balik KL!!

majlis persandingan belah pihak laki,turn umah saya lak!bz x bz sgt lak kalo compare gan time wedding akak saya yg dulu. persiapan biasa2 je and simple tp yg penting seronok.tp yg seronok bila wat keja sama2.rasa best lak!1 day b4 majlis mmg sgt2 bz, coz time nie la adek yg kat asrama balik umah, pasang pelamin, siapkan meja pengantin and so on.so, shif2 jaga si haikal.bila time majlis, semua org bz gan tugas masing2.

..sob.sob,x sempat ambek gmbr time majlis kt umah la..